PROJECTEN

Die Donker is een kleurrijke muziektheatervoorstelling over depressie en de kracht van creativiteit en  het ondanks alles blijven najagen van grote dromen en de liefde. Die Donker is gemaakt door componist en schrijver Theo Hoek en regisseur Joos van Dooremalen. In oktober 2022 kende de voorstelling een reeks zeer succesvolle afleveringen in Lindenberg Cultuurhuis te Nijmegen. Op 5 en 6 maart 2024 is er een reprise: drie voorstellingen voor bovenbouwleerlingen van scholen en één openbare voorstelling op woensdag 6 maart, 20.00 uur. Eveneens in De Lindenberg. Kaartjes voor die voorstelling kun je hier bestellen. Je kunt je daarbij ook aanmelden voor een gratis toegankelijk voorgesprek o.l.v. Liselotte van der Feltz. Maximaal 25 deelnemers.

Toon is componist en wil mooie dingen maken, grote dingen: hij wil vliegen naar de zon.Maar een altijd aanwezige, duistere gast, trekt hem steeds weer op de bank en maakt zijn inspiratie vleugellam: ‘Niks nie komen niks’. Toon wil zich definitief aan die wurggreep onttrekken. Waar zal dit eindigen? In ‘Niets, Nooit en Nergens’ of in ‘Alles, Altijd en Overal’?In gevecht met Die Donker komt Toon er langzaam achter dat deze Duistere Meester van de Melancholie ook een ‘Blue Note’ voor zijn muziek mee brengt. Díe wil Toon wel. Maar niet die gast. Hoe moet hij dit gaan doen?

Theo Hoek weet wat het is om ‘Ver over Berg en Dal’ te fietsen met lood op de bagagedrager maar ook om de kracht van de creativiteit in de benen te voelen. Hij heeft van deze rit een intrigerende theatertocht gemaakt met veel nieuwe muziek.

CAST EN CREW
Spel en zang: Roman Brasser, Florian Slangen, Anne Freriks, Jonathan Baan, Márin Kroon, Esther de Haas.

Muziekensemble: Frankvan Merwijk en Berry van Berkum ( piano) , Eugène Flören(percussie, toetsen), Marcel Snijders( bas), Kees van Dooremalen(saxen, fluit) Ed Waskowsky ( klarinet), Marianne Svašek en Ishtar Bakhtali (sarangi,Indiase zang)

Artistieke leiding: Theo Hoek en Joos van Dooremalen,
Script: Theo Hoek
Scriptcoaching: Pieter van den Waterbeemd
Compositie: Theo Hoek
Liedteksten: Theo Hoek, Guus de Klein
Regie: Joos van Dooremalen
Decor: Gerrit van Middelkoop
Kostuum-en rekwisieten: Femke Ratering
Licht: Rolf Holl
Visuals: Mathijs Stegink
Geluid: Bas Paree
Productie: Delano Willemsen
Zakelijke leiding: Gerard Mangnus
Marketing: Sjoerd Los, Gerard Mangnus
Grafische vormgeving: Marcel Grotens
Video: Hemusic

Voorstellingen
Voorstellingen van Die Donker vinden plaats op 5 en 6 maart 2024 in Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23 te Nijmegen. Overdag zijn er besloten voorstellingen voor scholen in Nijmegen e.o.. Woensdag 6 maart is om 20.00 uur een openbare voorstelling. Kaartjes voor die voorstelling kun je hier bestellen.

Trailer
De voorstellingen van Die Donker in 2022 zijn vastgelegd op video. Een samenvatting van een kleine tien minuten is hier te zien.


Kijk ook op de speciale projectwebsite
Lees het laatste nieuws op Facebook, op Instagram of op LinkedIn

De spelers van Die Donker: