PROJECTEN

‘Die Donker’ is een kleurrijke muziektheatervoorstelling over depressie en de kracht van creativiteit en  het ondanks alles blijven najagen van grote dromen en de liefde. ‘Die Donker’ is gemaakt door componist en schrijver Theo Hoek en regisseur Joos van Dooremalen en speelt in de tweede helft van oktober 2022 meerdere malen in Lindenberg Cultuurhuis te Nijmegen.

Toon is componist en wil mooie dingen maken, grote dingen: hij wil vliegen naar de zon.Maar een altijd aanwezige, duistere gast, trekt hem steeds weer op de bank en maakt zijn inspiratie vleugellam: ‘Niks nie komen niks’. Toon wil zich definitief aan die wurggreep onttrekken. Waar zal dit eindigen? In ‘Niets, Nooit en Nergens’ of in ‘Alles, Altijd en Overal’?In gevecht met Die Donker komt Toon er langzaam achter dat deze Duistere Meester van de Melancholie ook een ‘Blue Note’ voor zijn muziek mee brengt. Díe wil Toon wel. Maar niet die gast. Hoe moet hij dit gaan doen?

Theo Hoek weet wat het is om ‘Ver over Berg en Dal’ te fietsen met lood op de bagagedrager maar ook om de kracht van de creativiteit in de benen te voelen. Hij heeft van deze rit een intrigerende theatertocht gemaakt met veel nieuwe muziek.

In samenwerking met Pro Persona, RIBW en De Kentering, drie Nijmeegse partners binnen de geestelijke gezondheidszorg, worden er rondom ‘Die Donker’ extra activiteiten geprogrammeerd voor cliënten van deze organisaties.

CAST EN CREW
Spel en zang: Roman Brasser, Florian Slangen, Anne Freriks, Jonathan Baan,
Márin Kroon, Esther de Haas.

Muziekensemble: Frankvan Merwijk ( piano) , Eugène Flören(percussie, toetsen),
Marcel Snijders( bas), Kees van Dooremalen(saxen, fluit) Ed Waskowsky ( klarinet), Marianne Svašek (sarangi,Indiase zang)

Artistieke leiding: Theo Hoek en Joos van Dooremalen,
Script: Theo Hoek
Compositie: Theo Hoek
Liedteksten: Theo Hoek, Guus de Klein
Regie: Joos van Dooremalen
Decor: Gerrit van Middelkoop
Kostuum-en rekwisieten: Femke Ratering
Licht: Rolf Holl
Visuals: Mathijs Stegink
Geluid: Bas Paree
Scriptcoaching: Pieter van den Waterbeemd
Productie: Peggy Loch
Zakelijke leiding: Gerard Mangnus
Marketing: Sjoerd Los, Gerard Mangnus
Grafischevormgeving: Marcel Grotens
Video: Hemusic

Voorstellingen

Voorstellingen van ‘Die Donker’ vinden plaats op 14 t/m 16 oktober en  29 t/m 30 oktober in Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23 te Nijmegen
Kaarten zijn te koop via www.delindenberg.com.
Gedetailleerde ticketinformatie vind je hier.

Trailer
Deze trailer van Die Donker (klik op de afbeelding) is afgelopen tijd opgenomen tijdens repetities in de theaterzaal van Pro Persona Nijmegen. Video door Henri Doeleman, met spelers Florian Slangen, Roman Brasser, Anne FreriksJonathan BaanMárin Kroon en Esther de Haas.


Kijk ook op de speciale projectwebsite
Lees het laatste nieuws op Facebook, op Instagram of op LinkedIn

De spelers van Die Donker: